Mikä mättää imureissa?

Pölynimuri löytyy miltei joka kodista. Tämän arkisen ja tutun kodinkoneen perustekniikka ja idea on pysynyt lähes samana jo yli 100 vuotta, moottori imee letkua pitkin pölyn ja roskat pölypussiin tai vastaavaan säiliöön ja ilma jatkaa tietään imurista ulos erilaisten suodattimien läpi. Tässä tekniikassa on kuitenkin ongelmia: kerroksittainen tukkeutuva suodatus sekä lian säilöminen laitteessa.

Suodatus tukkii ilmavirran
Perinteisissä imureissa on kerroksittainen suodatus ja ensimmäinen suodattava kerros on normaalisti pölypussi. Tämän jälkeen seuraavana tulee ennen moottoria sijaitseva moottorisuodatin ja lopuksi imurin ulostuloilman suodatin (mikrosuodatin tai hepasuodatin). Pussin täyttyessä ja pölyn kertyessä suodattimiin ilmavirta alkaa heiketä ja imurin puhdistuskyky laskee merkittävästi.

Ilma kulkee pölypussin sisällön läpi
Toinen ongelma on lian säilöminen pitkiäkin aikoja pussissa. Pussin sisällön "kompostointi" voi toimia kasvualustana bakteereille, homeelle ja punkeille. Tästä aiheutuu usein epämiellyttävää hajua ilman kiertäessä pussin sisällön läpi huoneilmaan.

 

Imurin jokainen suodatuskerros kerää likaa ja pölyä

pölypussi > moottorisuodatin > mikrosuodatin

Kuinka Roboclean toimii?
Robocleanin puhdistusmenetelmä on täysin erilainen, pölyä ei yritetä "suodattaa" vaan se erotellaan ja sidotaan veteen separaattorin avulla. Näin ilma kiertää jatkuvasti vapaana ja mikään ei mene tukkoon.
Katso lisää: Robocleanin toimintaperiaate

 

Tarjous

Ota yhteyttä

Roboclean asiakaspalvelu
p. 010 322 0180
(ark. 9 - 15)
info@roboclean.fi

> Yhteydenottolomake
> Tuote-esittelypyyntö